Trailrunning


Trailrunning is sterk in opkomst. Vanwege de ondergrond, het parcours en de lengte van een gemiddelde trail is trailrunning een echte uitdaging voor vrijwel iedere loper. En vanwege de criteria waaraan een trail volgens de liefhebbers moet voldoen, ben je altijd verzekerd van een belevenis.

Nu vraagt trailrunning - oftwel off-road hardlopen - wel iets van een loper. Je loopt doorgaans op ruw, onverhard terrein. Er zitten voldoende hoogtemeters in en een trail onder de 21 km heeft de bijnaam ‘kidsrun’. Kortom: voor je je aan een georganiseerde trailrun waagt, is enige voorbereiding en training op zijn plaats. VAN BLOOIS SPORTADVIES is daarin helemaal thuis. Sinds 2013 organiseren wij diverse clinics op de Veluwe en op andere, mooie plekken in ons land. Denk aan omgeving Havelte of Ommen. De clinics staan altijd onder leiding van ervaren trainers / trailrunners, die bovendien het gebied op hun duimpje kennen.

Hoe zien de clinics eruit?
Een clinic van ons, is een sociaal gebeuren. Tijdens de clinics wordt er altijd goed rekening gehouden met de ervaring van de verschillende deelnemers. Criterium is wel dat je op de weg een tempo van 10 km / uur kunt lopen en dit anderhalf uur lang kunt volhouden. Er wordt afgesloten met een gezamenlijke 'kofferbaklunch'. Even napraten en ervaringen uitwisselen terwijl je ondertussen geniet van een door VAN BLOOIS SPORTADVIES meegebracht hapje en sapje. En als de trailrun lang genoeg is, staan er zelfs warme pannenkoeken klaar. Ook dat hoort bij trailrunning.

Lees meer over de clinics en de mogelijkheid om je aan te melden.
Of ga eerst naar nieuws voor een verslag van een van voorgaande keren.

Bekijk onze disciplines