Wuppen, full moon en zandkastelen

24 maart 2019 11:56 Oeps, we starten deze terugblik een beetje later in afgelopen week. Pas op woensdag bleven er dingen hangen… 

Zo was er in Vollenhove zorgen om een pad, die zomaar ineens zou kunnen verworden tot plat. Een prins ging het niet worden; Hedi had er al één.
Verder leerden ze ‘wuppen’ in Vollenhove. Op Urk kunnen ze dat al langer.
Prangende vraag van Marije: “Als je loopt met z’n tweetjes, betaal je dan ook meer?” 

Donderdagavond stond een Full Moon Run gepland. Toen de groep echter op pad ging, was er geen maan te bekennen. Bewolking strooide roet in het eten, maar gelukkig hebben we de hoofdlampjes nog. Jammer was het wel, maar heerlijk gelopen.  

Op vrijdagmorgen dachten de lopers dat de windmolens met hun mee bewogen. Toen ook geen maan, maar dichte mist. 

Vrijdagmiddag leerde Grietje de lopers van Suplacon wenden, keren, stoep op en af, etc. Alles in voorbereiding op de 12 Dorpenloop. Nu was het prachtig weer en vrijwel de complete wijk was uitgelopen om Grietje en haar lopers te bekijken: enfin, zijn ze ook vast gewend aan publiek ; )

In de Wellerwaard stond het fortenspel op het programma. Drie groepen kregen 10 minuten de tijd om een zo mooi en groot mogelijk zandkasteel / fort te bouwen. Vervolgens twee blokken met krachtoefeningen, daarna 10 minuten de tijd om het fort van de tegenstanders zo ver mogelijk af te graven en met het veroverde zand hun eigen fort te verstevigen. Het ging er vreselijk fanatiek aan toe en niets werd geschuwd om de tegenstander dwars te zitten. Zo kun je ook gewoon bovenop iemand gaan liggen, om die tijdelijk of voor langere tijd uit te schakelen. Op enig moment werden de deelnemers zo fanatiek, dat een vervroegd slotsignaal werd gegeven. Maar wat een schik. Zo kwam er tijdens het stoeien een politiewagen aan, waarop de deelnemers al opperden dat die door de eigenaar van het restaurant gebeld zou zijn: “Er zijn hier drie groepen slaags. Een groep Urkers, een groep vreemden en het lijkt of er eentje uit het kalifaat bij is!”. Foto’s van de strijd en de forten vind je in een apart album op facebook. 

Omstreeks dezelfde tijd gaf Grietje trainen aan een andere groep 12 Dorpenlooplopers. Voorafgaand aan de training gooide Annie haar autosleutel in de auto van Grietje en zag daar de hondenriem van Kees (vrouwtjeshond Grietje) liggen. “O, mooi” zei Annie, “dan kunnen we Kees (een van de lopers) aanlijnen!”. Op de vraag van Grietje of Annie op 13 april de hele dag met haar mee wilde om de lopers te begeleiden, zei Annie - die samen met Kees uit Vollenhove komt: “Daar moet ik even over nadenken, want dan zit ik met Kees.” José had wel een oplossing: “Die bind je dan toch even aan een boom?!”

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Mail ons en het wordt z.s.m. aangepast.

Bekijk onze disciplines