Woord van de week: skappeleurtjen

10 december 2017 13:39 Dit keer een terugblik op een paar afgelopen weken en die houd ik kort. 

Wist je dat:
De toverballen van Herma waar we eerder al melding van maakten, inmiddels zijn uitgedeeld en opgegeten?
Angela, normaliter altijd als eerste aanwezig, dit keer later was dan anders?
Zij wel naar boven was gedraafd om een extra trainingsbroek te halen, maar vervolgens te weinig tijd had om die aan te trekken?
Martine een dubbelganger van Yvonne in de sauna passeerde?
Het toen het tijdens de training ter sprake kwam, ook echt Yvonne was? Maar de een had haar bril niet op en de ander herkende de een niet zonder bril! 

Toen Johan op woensdagavond trainen gaf, kwam zijn vrouw langs met hun pas geboren dochter. En wist je dat de meesten toen een "skappeleurtjen" namen en Betty al voorspelde dat het rustig zou gaan worden op de woensdagavond? 

Reden voor de terugblik op meerdere weken was mijn trip naar Florence. Op donderdagvond werd de training overgenomen door Grietje, die graag met de groep naar de Slikhoogte ging. Vol spanning stond ze op de donderdagavondlopers te wachten, die, zoals gebruikelijk, last minute kwamen aanvliegen. Nog even een puzzel voor Grietje om iedereen goed in te delen. Er lopen namelijk 'vreemden' mee en om te voorkomen dat die in de ginkies zouden verdwalen, moest daar even een passend maatje voor gevonden worden. Zo zou Johan Roskam op Alice passen, maar tijdens het laatste rondje riep hij over zijn schouder: "Nou weet je de weg wel, hè?" en weg was hij. Een week later was Alice niet op de training...
 
Ook vrijdagmorgen nam Grietje de training over, toen kleurde het oude dorp oranje van de trainingsjasjes. Wel leuk, met dat grijze weer (foto bij dit nieuwsitem). 

Maandag stond Grietje weer voor haar eigen groep. En op z'n Urkers ontstaan de bijnamen waar je bij staat. Nou ja, in het geval van Teun niet. Teun is namelijk niet zo van de tijd en komt doorgaans net te laat aan scheuren. En in die tijd bedacht de groep Teun Klukkien. 

Dit was het voor nu. Hopelijk met ingang van deze week weer tijd om de bijzonderheden bij te houden en tijdig uit te werken. 

Staat jouw naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het ons weten en het wordt z.s.m. aangepast.

Bekijk onze disciplines