Valsspelen

30 september 2018 12:51 Maandagavond stond Mark weer een keertje voor zijn oude clubje in Nagele. En zo hij na afloop liet weten: “Nou, het ging goed, hoor! En ze vonden me nog leuk, nou ja, aan het begin van de training dan…”. 

Vervolgens een berichtje van Johan: “Er is lekker gespeeld eh… getraind, vanavond”. Dat kwam omdat de groep startte in de speeltuin van Rutten. Toen de dames Johan erop wezen dat hij zijn fluohesje binnenstebuiten droeg, bleef hij er natuurlijk gewoon nog een half uur zo in lopen. Verder zorgt Marleen ervoor dat overal waar licht is in Rutten, dit ook door de gemeente wordt aangedaan. Blijkbaar heeft ze daarin een kort lijntje.  

Woensdagavond reed Grietje voor de laatste keer naar Vollenhove toen ze erachter kwam dat ze de verkeerde auto bij zich had. Ze had haar dek kaarten niet mee. Esther en Janine kwamen – zoals gebruikelijk – ruim op tijd aan gefietst en zonder probleem keerde Esther weer om, om thuis een pakje kaarten op te halen. Zo kon het spel alsnog doorgaan. Klein probleem: zijn de kaarten eenmaal gebruikt voor het spel dat ik denk dat ze in Vollenhove gedaan hebben, kun je het thuis niet meer gebruiken… Verder werd het een pittige training, waarbij Marije zich werkelijk uit de naad liep. Ook Edwin moest er een flinke pas bij doen. Zelfs Debby werd rustig in het bijzijn van Willemien.  

Wist je dat:
Johan zijn lopers ‘krachtvoer’ verstrekt tijdens de training? 

Donderdagavond ging Grietje aan de slag met de groep op Urk. Een pittige training op hoge hartslag inclusief krachttraining. Toen zij echter wilde starten met de training, stonden de twee schoonzusjes nog lekker te kletsen. Een opmerking daarover, hielp niet, dus terwijl de groep ondertussen doorging met de oefening (schouders tot de oren), haalde Pieter K. zijn schouders tot de oren op en verzuchtte: “Nu weet ik het ook niet meer.” 

Ook op Urk het kaartspel (dit keer met haar eigen kaarten) waarbij William Grietje zo voorbij stoof richting vriendin Heleen, om haar te vragen of zij de zo broodnodige 6 in haar bezit had. Voor de valsspelers had Grietje een verrassing: 60 keer touwtjespringen in plaats van 30 (of Hendrik er ook wel 60 deed, vroeg William zich af). En toen beloofde Grietje de afsluiter. Iedereen hoopte op iets lekkers, maar nee, Grietje pakte de groep terug op het valsspelen en de opmerkingen die zij gedurende haar inval voor mij heeft moeten verduren (zoals: wanneer begint de echte training?). Er moest nog even flink gedraafd worden en waar de lopers dachten de laatste keer nog even flink te knallen en ‘meters’ verder te lopen, floot Grietje de lopers expres veel te vroeg terug. Het commentaar was niet van de lucht, maar Grietje haalde haar schouders op en zei: “Jelui spelen vals met kaarten, dan kan ik dat ook!”. En zo is het, Grietje, je hebt de groep goed aangevoeld.
 
Op zaterdagmorgen nam Johan met een bakje koffie ‘afscheid’ van de groep waarop hij de laatste weken was ingevallen. Met ingang van aankomende week neem ik de (meeste) trainingen zelf weer over. Dus bij dezen mijn dank aan de invaltrainers Grietje en Johan en de invalinvaltrainers Jenneke en Mark en de invalinvalinvaltrainers Marijke en Willeke. Ik ben blij dat met name Grietje en Johan zoveel tijd hebben willen en kunnen vrijmaken om tot deze oplossing te komen. Volledig uitgerust en zo goed als nieuw ga ik met ingang van aankomende woensdag – maandagavond eerst nog even op bezoek bij Kjed Nuis – graag weer zelf voor de groep.  

En natuurlijk ook een dankje richting alle sporters: voor jullie inzet en steun aan de invallers. 

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het ons weten en het wordt aangepast.

Bekijk onze disciplines