Trainen volgens Sportrusten

11 februari 2016 14:28 Heb jij in jouw omgeving een marathonloper of ben je er zelf eentje, dan heb je er vast van gehoord: Sportrusten. Sportrusten is een trainingsprincipe dat is uitgedacht door Koen de Jong en Stans van der Poel. Neef Maarten de Jong diende als succesvol proefkonijn en wordt nu ingezet als stabiele factor, vraagbak en regelneef binnen Sportrusten.

Sportrusten is vooral bekend om hun revolutionaire marathonschema. Geen duurlopen meer van 30 kilometer of meer; maximaal 14 kilometer achtereen hardlopen, is genoeg. Verder doen ze graag aan vogels kijken, ademen zij ook onder stressvolle omstandigheden altijd rustig in en uit en staat er toch ook met enige regelmaat een lange, intensieve training op het programma. En daar ben je 100 dagen zoet mee. 


Van bloois sportadvies gaat met ingang van 15 maart a.s. trainen geven volgens het Sportrusten-principe. Omdat niet iedereen meteen een marathon loopt en degenen die die afstand wel in de benen hebben, mogelijk hun twijfels hebben over het slagen van het principe, wordt gestart met een groep die gaat trainen voor een wedstrijd over 10 kilometer. Deze afstand wordt gaandeweg – in een volgende ronde 100 dagen Sportrusten – uitgebreid tot een halve en vervolgens hele marathon. 

Beginnende en ervaren hardlopers
Sportrusten is voor iedereen die slim hardlopen wil combineren met rustig ademhalen. Je kunt in je eentje trainen (meld je rechtstreeks aan via www.sportrusten.nl), maar trainen in een groep werkt motiverender. Wellicht doe je in die groep een loopmaatje op, waarmee je vervolgens samen vogels kunt kijken. Ook werk je met de groep toe naar het einddoel; je staat na 100 dagen dus niet alleen in het startvak.

De groep waarmee van bloois sportadvies op dinsdag 15 maart a.s. in Emmeloord van start gaat, is bedoeld voor iedereen die een wedstrijd over 10 kilometer wil lopen volgens het Sportrusten-principe. Of je nu een beginnende of ervaren hardloper bent, dat maakt niet uit. Je traint op je eigen niveau en je wordt op je eigen niveau aan het werk gezet. Zeker weten dat je elkaar daarbij niet de wegloopt. Nou ja, dit laatste zal weleens gebeuren, maar niet in de zin van “last hebben van / moeten wachten op”. Wij weten prima om te gaan met verschillende niveaus! 

Doel
Sportrusten is 100 dagen trainen volgens een vijftal principes. En hoe houd je dat vol? Met gelijkgestemden om je heen en een doel. Als doel heeft van bloois sportadvies gekozen voor AsRENdorp op 26 juni 2016 (www.asrendorp.nl). Een laagdrempelig hardloopevenement in Assendorp. Assendorp is een wijk van Zwolle en door deelname daar, is wellicht jouw eerste stap op weg naar de halve van Zwolle gezet. Het parcours van de AsRENdorp is gecertificeerd door de Atletiekunie. Dus ben jij een ervaren loper en wil je ook Sportrusten? Dan kun je in AsRENdorp testen wat Sportrusten voor jou heeft gedaan.

Mocht je na 100 dagen per ongeluk toch nog niet zover zijn, dan kun je ervoor kiezen om tijdens AsRENdorp aan de wedstrijd over 5 kilometer mee te doen.Meedoen
In deze 100 dagen wordt er wekelijks een keer in groepsverband getraind. De trainingen vinden plaats op dinsdagavond van 19.30 tot 20.45 uur. Er wordt gestart vanaf de parkeerplaats bij de Bosbadhal aan de Banterweg in Emmeloord. De trainingen staan onder leiding van een ervaren en gediplomeerde hardlooptrainer, die daarnaast tevens is opgeleid tot Looptrainer Sportrusten. De andere twee keren train je aan de hand van je eigen schema, dat je als leidraad van Sportrusten ontvangt.

Kosten voor deelname bedragen € 147,00. Daarvoor krijg je een uitgebreid Sportrusten-pakket, online ondersteuning van Sportrusten en wekelijks een training in groepsverband. In die trainingen wordt er o.a. aandacht besteed aan loopscholing, looptechniek en loophouding. Meer over de inhoud van het Sportrusten-pakket vind je op www.sportrusten.nl. Wil je meer informatie over van bloois sportadvies en de trainingen, mail ons gerust. Is er eenmaal een pakket voor je besteld, is er geen weg terug. De kosten van het pakket (€ 97,00) en de trainingen (€ 50,00 voor 13 trainingen + 1 kennismakingstraining vooraf) worden in rekening gebracht, ongeacht de reden waarom je afziet van deelname. 

Wil jij meedoen? Dan horen wij dit graag via bijgaande link voor 8 maart a.s. van je. Wij hebben dan voldoende tijd om achter de Sportrusten-pakketten aan te gaan. Dit pakket ontvang je tijdens de aftrap op 15 maart a.s., waarna je vervolgens zelf aan de slag kunt. In het pakket tref je een unieke code aan, waarmee je toegang krijgt tot Sportrusten. Heb jij jouw Sportrusten geactiveerd, dan gaan op de dag van jouw keuze, jouw 100 dagen in en biedt Sportrusten online support

Fish Potato Run
Is Sportrusten je goed bekomen, denk dan eens aan deelname aan de Fish Potato Run op 10 september a.s. Met Sportrusten heb je een goede basis gelegd, eventjes doortrainen en die 12,8 kilometer van Urk naar Emmeloord loop je in een zucht; en ook daarbij helpen wij jou graag!

AsRENdorp
Van bloois sportadvies heeft gekozen voor AsRENdorp vanwege de locatie (Zwolle), de opzet (laagdrempelig, maar gecertificeerd) en het positieve gevoel dat ontstond tijdens een gesprek met de organisatie van de AsRENdorp. Heb jij een ander doel voor 26 juni of een datum daar in de buurt? Ook dan kun je natuurlijk op de dinsdagavond Sportrustend meetrainen.  

Graag tot dan!

Bekijk onze disciplines