Trailrun experience 31-10

1 november 2015 13:52 Op de van bloois sportadvies-activiteitenkalender staat op 31 oktober 2015: 1,5 uur Trailrunning in Heerde. We hadden het niet beter kunnen plannen. Wat een mooie dag! 

Toen de deelnemers ruim voor 9.00 uur in Heerde arriveerden, was het nog fris. Erg fris. Het nodigde dan ook niet uit tot wachten. Maar ja, zonder gids ga ik de Veluwe niet over. Even geduld dus nog. Vijf minuten die gebruikt konden worden voor een schoenenvergelijk, ‘toiletbezoek’ of een stukje loslopen. Of gewoon lekker op de plek huppend  op je nieuwe trailpantoffels koukleumen; ook fijn. Eenmaal op pad, was de kou al gauw vergeten en kwam het lichaam snel op temperatuur. Sterker nog, met het zonnetje op je gat, was het warm! Zoals al gemeld, we hadden dit uitstapje niet beter kunnen plannen.  

Nu ben ik al vaak met Ed Cornelissen (Trailrunning-Veluwe) op pad geweest en veel deelnemers van gisteren met mij, maar hij presteert het toch telkens weer om een aantal nieuwe paden in het traject op te nemen. Oké, sommige paden bedenkt hij ter plekke en moeten door ons nog gevormd worden, maar toch. Het blijft uitdagend en lichtelijk spannend. Niet zo zeer voor mij; ik heb de meters wel in de benen. Maar hoe houdt de achterste loopster zich??? 

En dan… op zoek naar de laatste heuvel, eentje die wij toch echt niet mogen missen, raken we de weg een beetje kwijt. We zijn verdwaald! Of hoort het erbij? Nu hoor ik op de achtergrond het vertrouwde geluid van een weg met auto’s, dus in nood is redding altijd nabij. Ondertussen komt Bert vanuit de voorste gelederen al eens naar achteren gelopen. Met een grote grijns op zijn gezicht: “Of het wat mag uitlopen?”. Nou liever niet, bij een enkeling is de fut er wel uit. Bert – enorm in zijn sas; hij had 24 km lopen op de planning staan – sprint weer terug naar voren om mijn boodschap over te brengen. Het richt niets uit. We lopen vast in het bos. Krista doet nog een verwoede poging om op de aanwijzingen van Marc een aantal bomen te bedwingen. Ikzelf heb inmiddels een bestaand pad ontdekt. Of het begaanbaar is, is even de vraag. Om de circa vijf meter ligt een dikke, omgezaagde boom. Maar het lijkt me beter dan waar we eerst voor stonden. Dus gaan! Gelukkig zien de meesten de lol er nog van in en hoppen probleemloos over de obstakels. Ze ruiken de uitweg of de meegebrachte kofferbaklunch. Alleen Krista moppert een beetje. Zij is duidelijk in haar element in het ruige terrein en had onder leiding van Marc ook graag de andere bomen bedwongen: “Ik was al zo ver!!!”.  

Niet lang erna komen we weer op bekend terrein. Eind goed, al goed. En de megablaren van Anke? Die helen vanzelf. Tijdens de kofferbaklunch komen de praatjes weer los en is het herstel al in werking gezet, ook bij alle anderen. Op naar de volgende trailrun-experience, want zo mag je het gerust noemen.

Natuurlijk heeft Bert een extra bolletje en appeltje verdiend. En ik begrijp heus wel dat hij mij alleen kwam opstofzuigen omdat ik nu eenmaal de sleutelhouder ben van de auto waarin het eten staat. Het gaat hem – in dit geval – heus niet om die paar extra hardloopmeters : )

Voor 2015 zit het trailrunnen bij van bloois sportadvies erop. In de eerste maanden van volgend jaar gaan we weer op pad voor de serie van vier: van 0 naar 25 km trailrunnen in vier maanden. De data vind je binnenkort op buitengewoonbewegen.nl. Wel staat op 13 december a.s. De 18 bij Kip gepland. Een recreatieve loop over 18,5 km door het Land van Veno en het Kadoeler- en Voorsterbos. Aanmelden kan via www.buitengewoonbewegen.nl. 

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het weten en het wordt aangepast.

Bekijk onze disciplines