Spelletjes en een beker

3 juni 2018 22:15 Wist je dat:
Grietje een bon voor de schoonheidsspecialiste kreeg van de maandagavondploeg en een kletspotje van de donderdagavondgroep in Nagele? Zou dat wat te betekenen hebben…

Wist je dat:
Sommige lopers nog steeds niet in de gaten hebben dat ze zich voor iedere nieuwe cursusronde toch echt moeten aan- of afmelden?
Rita Grietje onder het mom van ‘er zit een mug’ gewoon durft te slaan? 

Maandagavond ging ik in alle vroegte richting Nagele om daar een mooi trainingsveldje uit te passen en te meten. Het veldje wordt dan tijdelijk uitgezet met stokken, die bij aanvang van de training worden vervangen door gele hoedjes. Dit om te voorkomen dat de gele hoedjes in de tussentijd, ongeoorloofd weggehaald worden. Terwijl ik de eerste stok verving door een geel hoedje, was Marije alvast zelf maar aan de slag gegaan om het veld trainingsklaar te maken: zonder pardon rukte ze zo’n 'sta-in-de-weg’ uit de grond en wierp die een eind weg... 

Dinsdagavond naar Rutten gereden voor de laatste bootcamp van deze ronde, maar die training stellen we een weekje uit. Hoewel zeven deelnemers de flitsen hadden getrotseerd, leek het toch geen goed idee om daadwerkelijk te gaan trainen. Ook op Urk onweer, maar daar flitste het iets verder af en was er veel meer regen. Toen Johan de jerrycans uit zijn auto haalde, dreven deze spontaan weg. Nu was het niet koud, dus de deelnemers hadden er zin in en leefden zich lekker uit.  

Woensdagavond de Rietveldrun in Nagele. Acht weken lang trainden vijftien lopers daar onder leiding van Grietje en stagiaire Annemarie. En toen was het zover. De temperatuur was zodanig dat niet iedereen daar goed in gedijt, maar over het algemeen waren de lopers tevreden en voelde Grietje zich in haar missie als trainer bijzonder geslaagd!  

Tijdens de loop had Hendrik trouwens zijn eigen personal trainer. Jolien liep met hem op en deed haar best Hendrik bij de les te houden. Heel eerlijk: van nature is Hendrik niet zo’n sporter, heeft hij weleens verteld. Toen hij op enig moment dan ook wilde gaan wandelen, barstte Jolien los: “Dat is geen optie, VLIEGEN! Ik zit niet voor Jan Snot tegen je te praten!”. Tegen het einde trok ze nog snel een sprintje en gaf Hendrik het nakijken. Maar knap gelopen, jelui! En die Loura, wat was ze ‘gank’. Ze had vooraf nooit bedacht dat ze de Rietveldrun onder het uur zou kunnen lopen, maar dat deed ze wel. En dat in de hitte. Op naar de Fish Potato Run met z’n allen. 

Die avond won William de beker voor snelste Nagelees en werd loopmoat Jurian tweede overall. En dat terwijl beide mannen die dag een veelbewogen passessie achter de rug hadden… 

Tijdens de training in Vollenhove kwam Lusan melden dat haar maat ‘mopperig’ was. Het ging hem allemaal te snel. Dan heb jij dus goed je best gedaan, Lusan.   

Donderdagavond het afscheid van Annemarie. Haar laatste stagetraining zat erop en volgens de trainer en de groep is ze geslaagd met een tien. Het zou een rustige training worden, zo na de Rietveldrun, maar ja, spelletjes halen het ‘beste’ in een mens naar boven. Zo werd het toch nog een heel fanatieke training en sneuvelde er bijna een van de zusjes.  

En terwijl ik met mijn koeltas richting Nagele reed (voor dat afscheid dus), doken de donderdagavondlopers die ik normaal trainen geef, met z’n allen het IJsselmeer in. Tja, dat mis je dan. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Overigens liep nieuwkomer Iedje mee alsof ze nooit anders had gedaan. Top! 

Zaterdagmorgen verlieten de bootcampers ‘gepaneerd’ het strand. Jammer dat Frederike er zelf niet meer was om dat te melden… 

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het ons weten en het wordt aangepast.

Foto: Johan Berkthout - bootcampers Urk terwijl de jerrycans wegdrijven ...

Bekijk onze disciplines