Snoetenpoetsers

18 november 2017 13:02 Maandagavond kwam Hendrik in vliegende vaart aan. Niet als in dikker worden, maar als in last minute op tijd (nou ja, net niet, eigenlijk). Een zweefstand? Hmmm, dat is toch niet echt iets voor de mannen in Nagele (in Rutten ook niet, trouwens). En wil je de aandacht niet op jezelf gericht hebben, dan zeg je toch gewoon: "Kijk eens naar ..., doet zij het wel goed?"

Verder doet nieuwkomer Britt zonder problemen een Box Jump;
Kan Bianca een Squat Jump met zonder Jump;
En knoeide Wim lekker aan met de V-Sit - armen tussen de benen / buiten de benen.

Toen Grietje afgelopen maandag bij SVU arriveerde, stond daar een autootje met beslagen ramen. Een raampje ging open, er stak even een hoofd uit, hoofd terug, raampje dicht en Grietje dacht er het hare van...
En toen kwam het autootje ook nog op haar afrijden...
Grietje bleef veilig in haar auto, maar deed wel gastvrij haar raampje open om te horen wat degene die uit het autootje kwam, van haar wilde. Nou, gewoon meetrainen, dus.

Grietje schotelde haar lopers een minutenloop voor. Volgens Alice kun je die vergelijken met het hebben van weeën: "Het ergste heb je gehad en hop, door naar de volgende."

En Johan? Die merkte dat hij nog last had van bevallingsdementie. Pas vader geworden, dan is er tijdelijk minder ruimte in je hoofd voor oefeningen. En zodoende kwam hij pas een week later met de terugblik op de training.  

Deze week ging het al beter met hem. Weer opgefrist na een dagje Papendal. Even een dagje geen luiers, wie weet is dat het. Anderzijds helpt die luierervaring hem ook tijdens de training. Toen Jacolien worstelde met een besmeurde boomstam, greep Johan zonder aarzelen naar zijn snoetenpoeters. De boomstam glimt er weer over. 

In iedere groep is er wel eentje die vooraf nauwkeurig buienradar.nl checkt. In de bootcampgroep van Johan wordt zelfs de motregenradar geraadpleegd. En weet je wat: het zou niet droogblijven die avond.

In Rutten die dinsdagavond geen last van regen. Het had er echter wel geregend. Eerst trippelen in het natte gras, toen ook nog een hoover in datzelfde, natte gras, de 'gezellige kreetjes' waren niet van de lucht. Maar tegen het einde van de training had niemand er meer erg in. Nu moest een aantal oefeningen gedaan worden onder het toeziend oog van Aad. Toen de trainer aan degene die op weg was naar Aad vroeg of hij wist hoeveel herhalingen er gedaan moesten worden, zei hij: "Nee, dat heeft toch geen nut, Aad roept standaard 60."

Is Suzan klaar met haar oefening, dan motiveert ze al toekijkend, graag luidkeels haar maatje: "Nog drie, je kunt het, kom op, nog twee, jaaaa, de laatste!" En daar draafde ze weg. Terwijl haar maatje haar met haar tong op haar vessie vertwijfeld nakeek...

Wat kunnen je toch een hoop doen met een loopladder. De woensdagavondgroep volgde de commando's die Johan gaf, dan ook keurig op. "Ladder onderdoor" was echter net één treetje te ver.

In Vollenhove (en tijdens een wedstrijd) rekent Kees altijd 34 seconden voor een plaspauze. Lusan vertelde dat haar ouders getrouwd zijn op de kortste dag. "Want die heeft de langste nacht", aldus haar vader. 

Tijdens de Xco-training op donderdagmorgen stond Lammie er met een tevreden gezicht bij. Zonder haast en zonder enige spanning op de spieren bewoog zij de gewichtjes op en neer. "Lekker relaxt zo", vond Lammie. 

Op donderdagavond lag de auto vol met medicinballen. Menig man dacht na over een gepaste smoes om zodoende niet aan het onderdeel kracht te hoeven deelnemen. Een mogelijke smoes van de dames werd gelijk de kop ingedrukt als zijnde een k*tsmoes. Weer even een andere training dan anders. Met ballen voor de billen en een blokje snelheidstraining. En ja, ook Dafne Schippers doet zulke sprintjes, evenals de schaatsers van Jac Orie.  

Toen Erwin zaterdagmorgen samen met Wilco in de Wellerwaard arriveerde, vroeg hij zich af of hij het wel goed gelezen had: "Twee vrije plekjes of twee plekjes bezet". Tja, als je niet uit logeren gaat en Wilco moet oppikken, dan ben je gewoon een stuk vroeger. Vervolgens flink aan de slag met ballen, touwen en jezelf. En wat kan een oefening dan in ene lastig worden als er een nieuwe element aan wordt toegevoegd. Neeeee, niet gaan liggen, eerst snel je maatje tikken. Braintraining inbegrepen.  

Morgenochtend trailrunnen in Nunspeet, maar daarover in een apart verhaaltje meer. Mocht je nog mee willen; het kan - op dit moment - nog! 

Staat jouw naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het ons weten en het wordt z.s.m. aangepast. 

Foto gemaakt tijdens de maandagavondtraining van Grietje.

Bekijk onze disciplines