Sneeuwpret, tippelen en witwassen

17 december 2017 15:01 Een bijzondere start van de trainingsweek: er lag sneeuw. En er viel meer sneeuw bij. Waar menigeen zich verheugde op een avondje bank, plaid en warm drankje, wreven Grietje en ik ons in de handen: Yes! Geweldig weertje voor een memorabele training! Al vroeg op de dag verschenen de eerste mailtjes: "Niet dat ik verwacht dat de training doorgaat, maar ik ben er niet." Anderen, die al veel langer bij ons trainden, mailden niet eens (meer). Die hoopten stiekem op een berichtje waarvan ze eigenlijk al wisten dat het niet zou komen: "Vanavond geen trainen in verband met sneeuwoverlast."

En terwijl ik een bericht op facebook plaatste dat de training die avond JUIST wel zou doorgaan, sloot ik een deal met Gerdien: zij de warme chocomel, ik de slagroom. Het kostte mij die avond een half uur om in Nagele te komen, maar het was het waard. Met hoofdlampjes de bosrand van Nagele door, sneeuwballen rollen op de hoek bij de Schokkerringweg (dat is pas krachttraining) en bij Theo Boekee voor, sneeuwengeltjes maken in een ongerept sneeuwveld. En toen aan de warme chocolademelk met slagroom en een stroopwafel; blij dat zoveel volwassenen die avond met mij in de sneeuw hadden willen spelen. 

Ook sneeuwpret op Urk. Met een weliswaar kleinere opkomst dan in Nagele, maar het plezier was even groot (aldus een mailtje van Teun, dat hij met bril op tikte). De training zat er nog niet op of iemand had al een berichtje op facebook geplaatst: "Heel Nederland heeft code rood, maar Griet geeft gewoon les." Wel mocht Bonnette - als echte bikkel op de fiets naar de training gekomen - na afloop in de auto mee terug. 

Toen ik op facebook had gezet dat die avond de trainingen wel zouden doorgaan, reageerde een paar mannen enthousiast. Een andere plaatste: "Hè, bah!" als reactie. Maar hij was er toch, die avond! Maar wist je dat hij liever op hakken naar z'n (hek)werk gaat om te trainen voor Egmond, dan dat hij in de sneeuw komt hardlopen? 

Tijdens het losmaken aan het begin van de donderdagavondtraining werd de deelnemers gevraagd alvast na te denken over een loopscholingsoefening die zij even later van de groep zouden vragen. Pieter claimde snel het 'tippelen'...

En nee, mannen, het witwassen van de factuur voor de hardlooptraining levert je niets op! 

Op vrijdagmorgen traint Albert op dit moment als enige man mee in een damesgroep. Je snapt dat de trainer weleens in de fout gaat en de 'dames' oproept om bijvoorbeeld richting stenenreservaat te lopen. Toen ik mezelf corrigeerde, zei Albert: "Ach, het is nu zo koud, zoveel verschil is er niet."

Zaterdagmorgen wederom aan de warme chocolademelk. Nu (helaas) niet vanwege de sneeuw (maar glad was het wel), maar om de verjaring van Frederike. Die voor die dag te boek stond als een halve ; ) 

Staat jouw naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het ons weten en het wordt z.s.m. aangepast.

Bekijk onze disciplines