Schapen en echte liefde

10 maart 2018 11:06 Vanwege de vakantie een terugblik op twee weken, nou ja, eigenlijk drie. Want in de week voor de vakantie was Thera onherkenbaar: ze had zichzelf compleet verwend met een nieuwe outfit. Teun had zich de week ervoor al afgemeld vanwege een vergadering. Laat hij nou toch op trainen zijn. Tja, als je je ergens voor moet afmelden, kun je dat beter doen voor een saaie vergadering dan voor een training in een leuke groep, natuurlijk.  

De vrijdag voor mijn vakantie viel Grietje in. Tijdens het trainen kwam Mariska tot de ontdekking dat ze niet de juiste onderbroek aan had. Daarop antwoordde Jannie: “Ja, ik ken dat. Heb ik altijd op maandag, dan heb ik mijn lingerie nog aan!”.  

Na een flinke tippel door het soms modderige bos hield Mieneke haar ‘gumpen’ naast die van Jannie en zei: “Ik snap het niet, ik loop het zelfde stuk en mijn gympies zijn nog als nieuw en die van jou zitten onder de prut.” Tijdens die tippel spotte de groep twee overstekende reeën. Zo mooi! Overigens liep de training acht minuten uit, waarop de lopers zich afvroegen of ze dan geld terug zouden krijgen. “Wat? Geld terugkrijgen, er moet dan juist geld bij!”, aldus de eigenlijke trainer van de groep.  

Tijdens de Xco-training op 7 maart laadde een man net voor hij de groep naderde, zijn hond in een overdekte wandelwagen voor honden. Vol bravoure stak het beest zijn kop door een gat in de bovenkant en keek wijs voor zich uit, terwijl zijn baas hem door de groep dames reed. Opmerking van een van de dames: “Zo’n kar willen wij ook wel, voor als we iemand moeten opstofzuigen”. 

Woensdagavond werd er getraind om een vierkant, waarbij Marije vier zijden in tempo moest lopen en dan 1 zijde mocht wandelen. Met een flink aantal vraagtekens boven haar hoofd, liep Marije naar haar eerste ronde in tempo, op de trainer af. “Ik snap het niet, ik kom een zijde tekort?!” “Ik moet vier zijden in tempo, maar dan is er geen meer om te wandelen…”. Op het moment dat ze het vertelde, begreep ze al dat ze dan gewoon een zijde kon doorwandelen en vanaf de volgende hoek vier zijden tempo kon tellen :D 

Dondermorgen scheen het zonnetje (nog); reden voor Grietje om al vroeg met Kees (haar hond) op pad te gaan, om de training voor zaterdagmorgen – die zou plaatsvinden bij de schaapskooi – voor te bereiden. Gelukkig stonden de neuzen van de schapen allemaal de goede kant op en kon Kees mee de dijk op. Maar ai: onderaan het ‘hoogje’ (Urkers voor bult op) lag een schaap op z’n rug. Grietje dacht meteen het ergste, dus Kees aan het hek gebonden en eropaf. Gelukkig deed het beest het nog, maar Grietje had eens gehoord dat je een schaap niet zomaar mag omkeren, dus het arme dier moest nog even mooi blijven liggen. Grietje op pad om een ‘boer’ te halen, want ja, die hebben er verstand van. Toen de chauffeur van de eerste de beste auto die ze aanhield, zijn raam open draaide, volgde er een lichte teleurstelling bij Grietje. Op haar vraag: “Ben jij boer?”, antwoordde de chauffeur: “Nee, Urker!”. Gelukkig wilde hij wel even ‘kieken’ en even later huppelde het eerder nog hulpeloze dier weer vrolijk rond. En Grietje ook! Je maakt wat mee als hardlooptrainer ; ) 

Echte liefde is…
Gewoon een uur langer wachten op Schiphol, omdat je vrouw eerst even moet ‘vliegen’ bij Van Bloois. 

Waaraan herken je een verkoopster in een kledingzaak in haar vrije tijd?
Als zij tijdens de training tegen een medeloopster zegt: “Je broek slobbert, tijd voor een nieuwe!”.  

Gehoord tijdens een oefening met medicinballen:
“Waarom moeten die ballen eigenlijk zo zwaar zijn?”
Trainer: “Omdat we geen andere hebben!”.

Note van de redactie: een schaap zonder enige kennis van zaken op de poten zetten, kan minder kwaad dan het beest op z'n rug laten liggen. Gewoon over z'n zij omrollen en staat het niet direct stevig op z'n poten, dan even vasthouden totdat het bloed weer op alle plekken zit, waar het moet.

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het ons weten en het wordt aangepast.Bekijk onze disciplines