Onze stageloper

28 september 2019 13:15 Een aantal van jullie heeft onze stagiair al ontmoet. En eerlijk is eerlijk, per stagetraining gaat het beter, maar zo af en toe vliegt hij nog uit de bocht. Het valt ook niet mee; optreden voor een groep doorgewinterde sporters.

En daar begon het mee: doorgewinterd. De gemiddelde leeftijd van de groep waar onze stagiair in dit geval voor stond, lag wat hoger dan zijn eigen leeftijd, ‘zeg maar’. Toen een van de deelnemers tijdens een losmaakoefening opmerkte dat het ‘kraakte’, zei onze stagiair: “Dat is wel vaker bij oude mensen”. Ik moest er zachtjes om lachen.

Tijdens een rekoefening in de cooling-down opperde iemand: “Moet er nu ook niet iets met het bovenlijf gebeuren?”. Onze stagiair wreef over zijn kin, keek enigszins hulpeloos en vragend in het rond en zei: “Eh ja, misschien wel, maar ik weet even niet wat.” De week erop zette hij dit overigens ‘keurig’ recht.

Het belangrijkste? Niet die verspreking of de korte black-out, maar de groei die we per training zien. En ja, er gaan heus nog dingen mis, maar daar kun je als trainer niet altijd iets aan doen. Ik bedoel maar: je zult maar terugkomen van je inlooprondje en de waterflesjes van de deelnemers zijn vakkundig opgeruimd door de schoonmaakdienst in de Wellerwaard.

Vanochtend verliep de training vrijwel vlekkeloos; een leuke training voor zowel de deelnemers als de stagiair. Er is hard gewerkt, veel geleerd en het enthousiasme van de stagiair sloeg over op de deelnemers. Superleuk om te zien! Aan de inzet van William gaan wij nog veel plezier beleven  :D

Bekijk onze disciplines