Ontspannen planken en verkeersdrempels

28 april 2018 10:49 Maandagavond werd de groep op Urk gestoord door een auto met daarin iemand met een verrekijker. Gelukkig was het de boswachter (die heeft als taak in de weer te zijn met een verrekijker) en hij vond het geen enkel probleem dat hij moest wachten eer de groep gepasseerd was. Zag hij toch nog iets huppelen, want hertjes hadden zich tot dan toe nog niet laten zien. Tja, en toen richting het mooiste, maar doorgaans ook het blubberigste pad van het Urkerbos. Iedereen keek naar de ‘naie gumpen’ van Bonnette. En inderdaad, wie verloor er nu juist een schoen? Bonnette.  

Wist je dat: verkeersdrempels verraderlijke dingen zijn? Zo was de complete Running Bootcamp-groep in Nagele getuige van het sneuvelen van een glazen salontafel.  

Dinsdagavond werd er in Rutten flink getraind. De groep was er gewoon stil van. Hannie: “Tja, vind je het gek, ik durf gewoon niks meer te zeggen!” En zo scoorde zij wederom een vermelding in onze terugblik. In eerste instantie riep ze nog wel dat de reverse plank er zo makkelijk uit zag; daar kwam ze al snel op terug. Esther vond het wel meevallen… Zij lag dan ook ontspannen met haar rug op de grond te planken. 

Lydia twijfelde zwaar aan het telvermogen van haar teamgenoten / haar eigen snelheid. Niet nodig, Lydia: jij hebt gewoon een halve meter lengte meer om te verplaatsen, dat duurt ietsjes langer. 

In Vollenhove moest Edwin weer op een holletje achter de groep aan. Dit resulteerde bijna in het herkauwen van zijn speklap.  

Donderdagavond startte de training met een schoenenwissel. Toen een van de heren aan zijn broek begon te plukken, wist de trainer gelukkig erger te voorkomen. Die avond deden de gebroeders Roskam het op hun dooie gemakje, behalve zodra Kees met een van hen moest meedraven, dan ging er een tandje (of twee) bij. In het tweede deel van de training nam het maatje van Pieter even een momentje voor zichzelf. Omdat Pieter William vervolgens maar niet tegenkwam en zodoende de broodnodige rust voor hem uitbleef, vroeg hij zich af welke kant William eigenlijk op liep. 

Voor wie het nog niet heeft meegekregen, sinds vijf weken geven Grietje en stagiaire Annemarie hardlooptrainen in Sportdorp Nagele. Ze hebben er met elkaar een leuke groep van gemaakt en de twee mannen doen het prima tussen al die dames. Ze passen zich naadloos aan en mochten daarom van de dames op Koningsdag ook meedoen aan de Hoge Hakkenrun op Urk. Het is maar 100 meter en als man hoeft je hak maar 5 cm hoog te zijn. “Dat moet lukken”, zeiden de dames. “Dacht het niet”, zullen de mannen gedacht hebben. 

Op het mooiste moment van de dag getraind! De bootcamp-groep in de Wellerwaard trof het weer. Meer valt er over die training eigenlijk niet te zeggen. Het was – denk ik – een aardig pittige training, want de deelnemers waren erg stil :D 

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het ons weten en het wordt aangepast.

Bekijk onze disciplines