Mijnwerkers, kerstpumps en een reeënpoot

23 december 2017 19:23 Maandag trok Grietje met haar groep - als mijnwerkers verlicht - het bos in. Het was even schrikken voor de groep, maar na de eerste stap in de blubber, hoorde Grietje niemand meer. Wist je dat Teun Klukkien volgende week voor een keertje Meester Teun is? Hij gaat dan lesgeven aan de groep... Wij zijn benieuwd hoe laat die training start ; )

Maandag was het in Nagele aardedonker. Alle - jawel, alle! - straatverlichting was uitgevallen. Nu is in Nagele een blok gereed voor de sloop en daar de dorpsjeugd daar eerder al voorzichtig mee begonnen was, is er een hekwerk omheen geplaatst met daarbij groene lampen. Laat daar nu net die avond de training gepland zijn. Geluk bij een ongeluk. En laat de groep daarbij uitzicht hebben op de prachtige, bijna overdadige kerstverlichting op het woonwagenkamp...   ...vrat dat wellicht alle Nagelerstroom?

Edwin wordt niet goed van de lucht van kalverbrok van Van Benthem en kan daar een training lang over mekkeren. Hmm, misschien was het dan toch geitenbrok. Maar mooi dat Dianne hem toch haar hakken liet zien en dat een training lang volhield. John werd op de hielen gezeten door José, die nog volop bezig is aan haar inburgeringscursus. 

En over José gesproken, deze was ik vorige week vergeten. Op de poging om uit te reken hoe lang zij en Heleen over een bepaalde afstand mochten doen, zei José doodleuk 4 minuut 80.
Ik: "5:20 bedoel je."
José: "Neee 4:80!"
Ik: "Ja, dat is toch 5:20?"
José dacht even heel diep na en begon toen te lachen: "Ik zal je maar niet vertellen wat mijn beroep is!" (lerares op basisschool)

Last minute aanmelding van X voor de volgende trainingsronde: "Oké, ik ga nog wel een rondje sportief doen. Maar blijf sport een opgave vinden hoor. T's dat het gezond is."

Vrijdagmorgen hing er een heel bijzondere richtingaanwijzer in het bos: een reeënpoot! En wat ook best bijzonder is: op 22 december nog 'op je hemd' trainen. 

Zaterdagmorgen droeg Erwin voor het eerst zijn Slabs. Dat zijn net zoiets als Inovs :D
Nog even met terugwerkende kracht: weet al iemand een Kerst- of Oud & Nieuw-ding beginnend met de letter I?

Foto bij dit nieuwsitem is (een deel van) de woensdagavondgroep van Johan. Met een onfortuinlijke Marijke, die gelukkig toch haar Kerstpumps aan kan. 

Staat jouw naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het ons weten en het wordt z.s.m. aangepast.

Bekijk onze disciplines