Mastermind en een lijntje

3 maart 2019 10:36 Eerst een terugblik op de trainingsweek voor de voorjaarsvakantie.
Op dinsdagmiddag wordt er tot in de puntjes geteld. Ineens staan er twee nieuwe lopers voorop. Vervolgens werd het wat stilletjes in de groep: “Huh, staan wij iedere week op de website?”. Toen er even later flink hard gelopen mocht worden, zei de een tegen de ander: “En wij vonden deze trainingen leuk?”. 

Nu gebeurt het mij regelmatig dat een van de trainers mij expres met een Urker woord confronteert. Even zien of ik het wel begrijp en graag willen ze mij wat leren. Deze week waren de rollen omgekeerd. Het woord was ‘verkaveling’ en werd ingebracht door Johan. Hij kreeg dit in Rutten voor zijn kiezen. Als hij straks eenmaal onderdeel van een kavel in Rutten is geweest, weet hij voor altijd wat verkaveling is ; ) 

Een aantal nieuwe lopers erbij in Vollenhove, dus socializen aan de hand van een spelletje Mastermind. En nee – en dat werd me nogmaals op het hart gedrukt – in Vollenhove houden ze NIET van spelletjes! De vrouw van Edwin zou al bij voorbaat in een deuk liggen als ze wist dat Edwin eraan zou moeten geloven. Kortom: de moppers waren in eerste instantie niet van de lucht. Vervolgens stortten de teams zich onder leiding van het wel fanatieke spelletjesdeel van de groep echter vol overgave op het bijeenlopen van de oplossing. 

Na de vakantie noteerden de trainers het volgende.
Maandagavond sloot in Nagele een aantal oudgedienden aan. En wat bleek: de rest van de groep had niet stilgestaan. Maar schijnbaar zonder moeite en met hernieuwd plezier volgden de ‘nieuwkomers’ de training; ben benieuwd of ze de volgende dag nog zoveel plezier hadden…
 
Dinsdagmiddag werd er gelopen met een lach. Overigens kon die er niet bij iedereen af. Een van de lopers had tijdens het NK-weekend op Netl de prijzen mogen uitreiken en was daar niet geheel ongeschonden vandaan gekomen. Nu zou ik een heel mooie kop boven dit artikel kunnen plaatsen, maar laat ik dat maar niet doen ; )

Deze week kreeg Johan tijdens de bootcamp in Rutten de boodschap mee dat carnaval in Rutten heel populair is. Dat hij daar volgende week in de trainingsvoorbereiding ernstig rekening mee moet houden. Zo zijn balansoefeningen uit den boze en mogen er ook geen lijntjes gelegd worden of juist wel? Wat was het nou, Erik? 

Op woensdagavond pik je de (ex-)survivalaars er zo van tussen. Of de groep nou ruimte maakt op straat of niet: er wordt altijd gekozen voor een shortcut over het gras.  

Donderdagavond leerden de lopers ‘doorlopen’. Geen idee wat dat is? Dan was je er vast niet bij en heb je iets gemist. Daar gaat je tijd van 39:59. O, en als je wilt afsnijden, doe het dan goed en niet met 340 m. Ik weet dat we een paar snelle lopers in de groep hebben, maar zo snel? Daar trapt niemand in! Wist je dat je het lampje in je TomTom kunt activeren door simpelweg je hand even over het horloge te houden? 

Op vrijdagmorgen word je ingedeeld op basis van het kleur shirt of jasje dat je draagt. Sta jij dan als enige met je roze jack in het andere rijtje, kun je niet anders dan wisselen van rijtje. Maar lekker gelopen, dames!!! 

Zaterdagmorgen dikke pret in de Wellerwaard toen een groepje van vijf deelnemers zich al twistend in een sliert verplaatsten. En dit puur om geen tijd verloren te laten gaan met de wissel van oefening. Wat een heerlijk fanatiek clubje is het toch :D 

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Mail ons en het wordt z.s.m. aangepast.

Bekijk onze disciplines