Lekker lang licht en de regenapp

31 maart 2018 12:14 Maandag trainde de groep bij De Rots, waar helaas niet voldoende parkeerplek bleek. “Hmmm…” dacht er eentje, “Als ‘we’ nou eens allemaal op de fiets naar trainen komen…” Verder leek het wel ‘tien kleine negertjes’ die avond. Twee moesten er eerder weg, eentje sloeg bij huis af, de volgende ook en zo waren er van de 23 nog zeventien lopers over. Wist je dat de groep in het donker een stuk minder groot lijkt?  

Dinsdagavond was het nat in Rutten. Dat en trainen op het gras, leverde vieze handen en vlekken op de kleding op. Maar mijn complimenten aan de groep: er is flink getraind. De boomstammen hebben behoorlijk meters gemaakt en de stemming bleef erin. Oké, een beetje gesmokkeld werd er ook. Zo deed Daniëlle namelijk geen ‘push-up met je borst tot op de boomstam’, maar een ‘ligsteun met je navel tot op de boomstam’.  

Woensdagmorgen aan het einde van de training blies Angela even naar de trainer: “Je zei wel dat het er soepel uitzag, maar het was hartstikke zwaar, hoor!” Overigens moet het twee passerende mannen ook opgevallen zijn dat het er soepel uitzag, want de dames ontvingen complimenten over hun inzet.  

Woensdagavond regende het. “Rekken en strekken doen we in bad?” opperde Debby al aan het begin van de training. Tegen het einde van de training herinnerden vele lopers haar aan die uitnodiging.

Katinka vindt het lopen in de regen niet erg “als je maar eenmaal nat bent”. John zet haar de volgende keer vooraf even onder douche. Gelukkig bestaat er in Vollenhove een app(groep) die de loopsters motiveert om bij regen toch naar de training te gaan.  

Na een zoektocht van een half uur, besloot Edwin deze week toch maar iets eerder van huis te gaan.   

Donderdagavond op Urk achter de groep aan op de fiets van Pieter. Vanaf mijn hoge uitkijkplek had ik goed overzicht over de lopers en dat beviel mij eigenlijk best. De zweep kon er zodoende makkelijk over. Tijdens de uitleg van de training even een gastloopster het zwijgen op gelegd, vervolgens Geert even op zijn plaats gewezen, daarna lekker aan de slag. Dit totdat de witte loopschoenen van Jurian volledig zwart waren. Maar heerlijk dat we ’s avonds weer lekker in het bos kunnen trainen.  

Op donderdagavond de eerste hardlooptraining in Nagele. Ik weet niet wie er meer gespannen was: de trainer of de groep. De reacties na afloop waren positief en Grietje kon weer lekker slapen. Eind goed, al goed. 

Vrijdagmorgen duurde de rust ietwat langer vanwege bh-praat. De enige man in het gezelschap was zodoende ook de enige die de minuut rust precies in acht nam.  

En wat was het prachtig weer voor een bootcamp in de Wellerwaard op zaterdagmorgen. Jammer van die openstaande brug en het feit dat ik vergeten ben om de straf uit te voeren die de dames voor de laatkomers bedacht hadden… 

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het ons weten en het wordt aangepast.

Bekijk onze disciplines