Lekker geskarreld?

10 september 2018 11:41 De zomervakantie zit er weer op; tijd om weer lekker te gaan trainen. Nu valt dat wellicht niet mee na veel van die warme weken, maar het komt ‘vanzelf’ weer! 

Hierbij nog even uitleg voor wie de eerste training onder normaal gesproken mijn leiding gemist heeft (en waar ik voor aanvang wel even was): tot oktober worden ‘mijn’ trainingen overgenomen door Johan en Grietje. Back-up voor die ene keer dat zij niet kunnen zijn Jenneke en Mark. Voor de meesten van jullie geen ‘vreemden’, dus ik laat het voor een maandje met een gerust hart los.  

Vier weken om rustig aan eerst thuis weer alles op te pakken, met krachttraining te starten en verder te werken aan mijn herstel. Het gaat de goede kant op, ik ben mobiel en zou voor de groep kunnen, maar in een vlaag van gezond verstand heb ik  halverwege de zomervakantie besloten om uit zelfbescherming mijn debuut na mijn enkelbreuk een maandje uit te stellen. Vragen of meer weten; mail gerust. Nu door met afgelopen trainingsweek.

In Rutten zijn de trainingen weer gestart. Hanny vond de trainer erg veranderd! 

Woensdag nam Grietje de training in Vollenhove over. Overdag eerst even de boel verkennen daar, en op de terugweg een lekkere frikadel voor haar en Kees. Zij een frikadel speciaal, Kees een kale, maar wel in hapklare stukjes gesneden. En nee, Kees is niet haar man of zoon…  

Tijdens de waterestafette in Vollenhove draafden de lopers met ‘borrelglaasjes’ naar een emmer een eindje verderop. Jaap: “Normaal mag ik er maar eentje hebben.”
Edwin had het over een eskimotrainster.
Debby gaf aan niet doof te zijn, maar gewoon bloedfanatiek.
Philip stelde zich voor en vroeg zich af of dit nou de Grietje van Joukje was.
Grietje kon het niet laten om naar ‘de keu’ (= varken op zijn gat) van Taco te kijken en vond zijn broek precies bij hem passen.
En ja, er werd ondertussen ook lekker getraind.  

Op donderdagavond in Nagele liep het bij Hilde niet helemaal lekker. De mannen in de groep hadden wel een oplossing; zij zouden haar desnoods van Urk naar Emmeloord dragen! Gelukkig was dat niet nodig en liep Hilde – met haar moas en net als vele anderen – de sterren van de hemel.  

Nu was het vorige week donderdag de laatste training in Nagele en had Grietje iets in petto. Daarvoor had zij haar zus ingeschakeld, die echter niet precies wist waar ze zijn moest. Toen Grietje aan de mannen vroeg of ze even naar die ene auto wilden lopen om te vragen of de bestuurster toevallig Derekien heette, gingen de broertjes eerst wel even in overleg. Je weet het immers nooit met zo’n Urker trainer, voor je het weet, word je in de maling genomen. Maar vervolgens hebben ze lekker ‘geskranst’. Wat Hendrik betreft, had er wel een biertje bij gekund. Tja, dan moet je echt bukken als er een politie-auto langskomt.  

De meeste andere groepen zijn ook gestart (een paar volgen later). Het hoogtepunt, deze week, was echter voor de meesten deelname aan de FPR. Of, zoals Jurian – een van de lopers van ons Businessteam – meldde: “Gelukje aan Jacolien, anders moest ik op mijn eentje van Urk naar Emmeloord skarrelen!”. Skarrelen… maar wel even een dik PR lopen, hè? Laat jij ons ook even weten of je lekker ‘geskarreld’ hebt? 

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het ons weten en het wordt aangepast.

Bekijk onze disciplines