Kwaken en moeder van de helft

14 mei 2018 18:03 Een weekje vakantie en erna weer lekker aan de slag. Beetje zweterig en warm, maar daar zeuren we niet over. Wat wel minder is, is dat de combinatie van warm weer en (extra) zweet de muggen in ene doen beseffen dat ze dorst hebben. Grote dorst in mensenbloed. Zo overleefden de bootcampers onder leiding van Johan op dinsdagavond ternauwernood een muggenaanval. Johan was er gewoon chagrijnig van en dat klonk aan alle kanten door in de normaal zo positief gestemde terugblik-op-de-training-mail die de trainers me altijd sturen.  

Omdat Grietje afgelopen week privétraining gaf in de woestijn, stond Johan maandagavond voor de groep. En er moest touwtje gesprongen worden. Lastig, als je dat lang niet meer gedaan hebt of daar toch al niet zo goed in bent. Voordeel is wel dat je de muggen behoorlijk in verwarring brengt. Al die bewegende delen.  

Dinsdagavond in Rutten kreeg de trainer het volgende (twijfelachtige?) compliment: “Jij kunt de moeder van zo’n beetje de helft van de groep zijn”…

Wist je dat:
Lynda plankt op haar buik?
Esther haar been zo gracieus bewoog, dat het net leek alsof de oefening haar helemaal geen kracht kostte?
Daniëlle in ene de smaak van het hardlopen te pakken heeft?

Okeee, misschien is dat een beetje overdreven, maar waar het merendeel van de bootcampers aan het einde van de training op het gemakje naar de auto liep, kwam Daniëlle de groep halverwege alweer tegemoet gelopen. Met een rood hoofd van inspanning vertelde ze vrolijk dat ze in eens ook kon hardlopen. En hop, daar ging ze weer, nog een keertje in draf richting auto. Oké, wel een beetje onder invloed van Marleen, die als eerste het holletje richting de auto weer inzette, maar toch. Way to go, Daniëlle! 

Jan had zich voor die avond afgemeld bij Marleen. Tja, blijkt dat hij toch gemist wordt. Tot twee keer toe fietste er een man in een geel shirt door het dorp en klonk het: “Hee, daar is Jan!”. 

Woensdagavond stond er een flinke tippel om Vollenhove op het programma. Ooit al eens een hardlooptrainer van een fiets zien stappen? Een van de lopers stelde al voor om de volgende keer een fiets met zijwieltjes te nemen. Zelf dacht ik meer aan eentje met trapondersteuning… 

Goed voorbereid kwam Philip naar de training: hij had anti-muggenspul in grootverpakking mee. Genoeg voor de hele hardloopgroep (en een compleet seizoen). 

Ook donderdagavond met een kleine groep op pad. Geen fiets mee, maar dravend achter de mannen aan. Gelukkig had ik gezelschap van Janneke, die het bos echter op haar duimpje kende en telkens voorstelde “hier wel af te slaan en dan daar weer op de groep te wachten”. Ik trapte er niet in en tegen het einde van de training was ze blij dat ze de volle 10 km had meegedraafd. Veel succes in China, Janneke! 

Na deelname aan de eerste Windmolenloop was een aantal lopers het er toch wel over eens dat meedoen in de categorie ‘Masters’ beter klinkt dan ‘Veteranen’.  

Vrijdagmorgen een kilometertje minder, maar evengoed een lekker loopje. Het is prachtig in het bos, de vogels fluiten naar hartenlust en als je maar doordraaft, krijgen de enorme muggen die op dit moment het bos bevolken, niet de kans je lek te steken. Jannie was ook weer van de partij. Op haar nieuwe, zwarte schoenen, waarvan ze zich heeft voorgenomen die noooooit te zullen wassen. 

Tijdens een squat moet je niet te ver met ‘je snavel’ vooroverhangen. Laat Frederike nou net bedacht hebben om een lekker deuntje te gaan kwaken. 

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het ons weten en het wordt aangepast.

Bekijk onze disciplines