Jochies en valsspelers

16 juni 2018 19:50 Wat als je trainer op je staat te wachten met een stapel handdoeken, vaatdoeken en pionnen? Dan tref je het dat Teun er is. Grietje had zich misrekend en kwam een paar doeken te kort. Als ware redder in de nood greep Teun een mes uit zijn auto en ging de handdoeken van Grietje te lijf. Het spelletje kon doorgaan, Grietje moet wel even om nieuwe hand- en vaatdoeken. En Riekelt? Die laat zijn ‘kalletjen’ zijn bovenbeenspieren masseren… 

In Nagele nam de zwangere Fenny afscheid, dat hebben we maar niet gevierd met een Star Jump. En wist je dat Wim wel heel erg fanatiek wordt van een spelletje; Janneke wel heel erg langzaam loopt om Annemiek te plagen en het groepje van Wouter en Marisca punten verdient voor synchroon lungen? 

Toen ik het trainingsveld in Vollenhove aan het uitzetten was, schoot het mij weer te binnen: “Geen Spelletjes Meer In Vollenhove!!!”. Iets dat ik mij enige tijd geleden stellig had voorgenomen. Maar goed, het was lekker weer, de groep is in die tijd gegroeid (lees: ouder geworden), we proberen het gewoon! Kwam echter eerst de loopscholing nog, met een piepding. Ai… was ik vergeten: ook nieuwigheden brengt de Venose-gemoederen doorgaans flink in beweging. Zo ook nu. We hebben ons er doorheen gepiept en toen moest het spelletje nog komen. Fanatiek stortten de lopers zich er dit keer in en het ging best goed. Een erg fanatieke deelnemer realiseert zich wel dat er de komende tijd hard gewerkt moet worden om de 1089 punten in de min om te zetten tot iets positiefs. Maar daar gaat aan gewerkt worden, begreep ik!  

Op woensdagmorgen vond de eerste training Loop verstandig, train bewust plaats. Ik weet niet wie er meer gespannen was: de groep of ik. Maar de training viel goed en ook ik pikte een graantje mee: super relaxed in de auto op weg terug.  En good news travels fast: ’s avonds kreeg Johan al door van een loper in zijn groep dat ook zij graag had meegedaan. De volgende ronde, oké? 

En er was er nog een in die groep die wel graag wat in de training achterlaat. Willem moest duidelijk even van een pot frustratie af en dat mocht van Johan tijdens de loopscholing. Een uitschopoefening bracht uitkomst. Dit luchtte hem zichtbaar op, waarna vanuit de groep het idee werd geopperd om naast de training Loop verstandig, ook de training Loop agressief in te voeren. Waarop Willem dan weer aangaf dat die groep zo vol zou zitten met vrouwen die de frustraties rond hun man eruit wilden gooien.  

Donderdagavond net voor de start van de training op Urk zei de trainer: “Klep dicht en gaan.” Een aantal lopers hield van schrik hun mond, terwijl de trainer gewoon aangaf de achterklep van de auto dicht te gooien en klaar te zijn voor het inlopen. 

Maar wat kunnen die gebroeders Roskam valsspelen, zeg! Help onthouden dat ik daar nooit mee ga mens-erger-je-nieten (of welk ander spel ook). 

Vorige week is Grietje in Nagele gestart met de trainingen richting Fish Potato Run en die groep zit compleet vol. En gelukkig was Hendrik er deze week ook weer. Deze oudgediende mocht tijdens het inlopen voorop en hij begreep Grietje meteen: “Ging vorige week veels te snel, zeker?” 

Wist je dat:
Niels P. een erg vlotte leerling is?
Je tijdens de estafette lekker los mag gaan?
Grietje het volledig oké vindt als je alles uittrekt?
Zij – heel verstandig – wel alles aan houdt?
De groep na training A en B ook nog graag een training C had gedaan?
Dit niet gaat lukken, omdat Grietje nog ‘krans’ heeft?
“De jochies” – zoals Grietje de nieuwe, mannelijke lopers stiekem noemt – daarmee een nieuwe Urker woord hebben geleerd? 

Vrijdagmorgen geen mug in het Urkerbos te bekennen: die lagen nog uit te buiken van de avond ervoor.  

Zaterdagmorgen bootcamp in de Wellerwaard en wat is er hard getraind. Moest ook wel, de andere helft van de groep had het af laten weten. Tja, iemand moet het doen… Zonder gekheid: echt goed gedaan. Het was een pittige. 

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het ons weten en het wordt aangepast. 

De foto is genomen tijdens de FPR-training in Nagele.

Bekijk onze disciplines