Jerrycans en een verjaring

27 mei 2018 19:18 En terugblik op anderhalve week, waarbij Grietje de luxe genoot dat ze trainen ging geven, zonder ook maar iets voorbereid te hebben. Nou ja, Grietje zou Grietje niet zijn als ze niet voor een verrassing zou zorgen. Zij was jarig die dag en liet haar dochter naar Nagele komen met een schaal (warme) hapjes. 

Even terug naar de niet-voorbereiding. Annemarie loopt stage bij Grietje en zij is nu zover dat zij de complete training voorbereidt en geeft. Grietje hoeft niets anders te doen dan de voorbereiding te printen en kritsch en nauwkeurig te volgen wat Annemarie doet. O, en voor een schaal hapjes te zorgen. Die ging erin als koek: het was op voordat Grietje de foto gemaakt had.  

Vrijdagmorgen was Grietje nog steeds jarig en trok zij met de vrijdagmorgenlopers richting waterval. In het oude dorp was het te druk met auto’s en fietsers, vandaar. Gelukkig na afloop wel richting oude dorp, alwaar Klaas Pieter speciaal voor Grietje De Kaap had opengegooid. Daar ging de groep aan de ‘poeiermelk’ en konden Saskia en Mariska weer een nieuw woord aan hun Urker vocabulaire toevoegen. Na de ‘geurpit’ (onderbroek) dit keer een net woord :D  

Maandag geen trainen in verband met Pinksteren, maar dinsdag in Rutten weer volop aan de bak. Jan was nog niet bekomen van zijn Elfstedenrondje, dus moesten de dames het wederom zonder hem stellen. Ze hadden echter geen tijd om hem te missen. Er moest hard nagedacht en nog harder getraind worden. Kruip-door sluip-door, neus-aan-neus en teen-aan-teen planken en dan ook nog zorgen dat je als eerste de eindstreep bereikt. Met Hanny in je groep lukt dat echter al snel.  

Woensdag in Vollenhove stond er een rondje Oldenhof op het programma. Ben je eens (op de fiets) in de buurt van Vollenhove, steek dan op bij Koffie en Theeschenkerij De Oldenhof. Met thee en koffie uit Nepal en ranja, ijs en koek uit eigen streek, een absolute aanrader. Overigens werd er stevig doorgedraafd: de muggen hadden ook zin in iets lekkers. 

Donderdagavond was Bert er weer, goed uitgerust (volgens mij heeft hij alleen maar vakantie gehad het afgelopen jaar) en wellicht een enkel kilootje zwaarder, maar verder was er niet zoveel veranderd ; ) 

Wederom een gezellige training in Nagele, waar Grietje ondertussen leert over het beregenen van de gewassen. Of zoals Grietje het noemt: “Het er ’s nachts uitgaan om de witlof en de peen water te geven”. De door Annemarie bedachte training werd goed ontvangen. Zo werd de fietsenwissel (tja, ik denk dat je erbij moet zijn geweest om het te begrijpen) al snel een datingloop genoemd en dat was heel handig, aldus Marc: “Want dan kon je haar ook eens van de andere kant goed bekijken”. Marc die voortaan door het leven gaat als Max, zo ‘gank’ als hij was. Ook Alie had ‘peper in haar reet’ aldus Grietje, Annemarie dacht eerder dat ze gewoon had afgesneden (echt niet!). 

Oké, nog eentje van Hendrik, die stiekem al die dames best leuk vindt: “Gooi er 10 eurocent in en er komt voor 50 euro gekakel uit”. 
En nog eentje van Marc, die eigenlijk wel graag zou doortrainen met al die gezellige dames: “We willen zo ook wel onder tafel betalen, hoor!”. Maar Grietje meldde keurig het te zullen overleggen met haar ‘baas’, die tevens een (koude) tante van Sanne is, die daarin natuurlijk NOOOOOIT zou meegaan ; ) 

Op vrijdagmorgen kwam Jannie aan met haar handen vol: pen, notitieblok, telefoon, sleutels. Of dat allemaal in het rugzakje van de trainer mocht. Tja, je kunt kijken of het past, maar toen dat net niet lukte en de halve sleutelbos uit het zakje bungelde, klaagde ze erover dat de trainer maar een klein zakje had.  

In de training was het de opdracht om in hoog tempo te starten en weg was Johannes. De dames keken hem vol bewondering na ‘zo gank’, waarop er eentje meldde: “En als hij het hoekje om is, gaat ie wandelen.” 

De week afgesloten met een lekkere bootcamp in de Wellerwaaard. Beetje spelen met water, blote voetjes in het zand; een goede voorbereiding op de rest van het weekend. En eerlijk is eerlijk: Wilco heeft de jerrycan leeg gekregen ; ) Hij zag voor de training de jerrycans op facebook en reageerde met: “We hoeven zelf geen waterflesjes mee te nemen? Ideaal!” 

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het ons weten en het wordt aangepast.

Bekijk onze disciplines