Het kindje is geboren

13 juni 2018 12:45 Na een intensieve periode waarin mijn gedachten als puntjes werden toevertrouwd aan papier en vervolgens werden uitgewerkt tot een plan, is vandaag het kindje geboren! De eerste training Loop verstandig, train bewust zit erop. 

Dat ging echter niet zomaar. Terug naar het begin waar de puntjes een plan werden. Dit plan werd voorgelegd aan twee beoordelaars, die er echter minder enthousiast over waren dan ik. Het plan werd op een aantal punten gekraakt. Auw! Daarmee kwamen zij aan mij. 

Ik loop al zeventien jaar hard en geef al meer dan tien jaar vrijwel dagelijks trainen. Ik ben een echt buitenmens en geniet (meestal) van de omgeving waarin ik loop. Het hardlopen geeft mij energie, ik word er creatief van, etc. etc. etc. Hoe kun je afkraken wat ik voel, beleef en wil delen en doorgeven aan anderen? 

En daar sloeg ik door: het was geen afkraken van mijn plan, het plan werd op een aantal punten gekraakt. Als een noot. Er zat meer in en dat zou er op basis van de eerste versie van het plan niet uitkomen, zo werd mij verzekerd.   

Een eerste aanpassing van mijn kant bleek niet voldoende, het plan werd wederom afgekeurd. Het leek nog te veel op wat wij al in onze trainingen deden. “Ja, maar... dan doen wij het toch goed?” wierp ik nog voorzichtig tegen. Maar nee, daar redde ik het niet mee. Er moest een nieuwe versie van het plan komen en de start van de trainingen werd met twee weken uitgesteld. 

Vandaag dus de eerste training Loop verstandig, train bewust. Ik ging vrij gespannen naar de training: mijn idee, mijn kindje, wat nou als het door de deelnemers niet zo ontvangen wordt als door mij bedoeld is??? 

Tijdens de check-in (begin van de training met dit keer de vraag ‘Wat merkte je op aan jezelf op weg hierheen?’) bleken er meer gespannen / verwachtingsvol. De training vloog – voor mijn gevoel – voorbij en al tijdens het uitlopen noemde iemand het gevoel van ontspanning dat al in het lijf zat. Doel voor vandaag bereikt. 

En ik? Ik voelde me voorzichtig trots en was blij met de reacties tijdens de check-out. Het liefst had ik training twee tot en met zes er gelijk achteraan gegeven. Een pak van mijn hart: het kindje is geboren, dat het maar mag uitgroeien tot een flinke puber. Wij hopen nog vele lopers te ontmoeten in de training Loop verstandig, train bewust.

Bekijk onze disciplines