Gele hesjes

10 december 2018 10:34 Deze terugblik grijpt ook een paar weken terug. Waarom? Keertje vergeten, keertje weinig nieuws, ach… laten we het op de drukke tijd houden. 

Maar: Johan heeft de eerste sneeuw van het jaar genoteerd. In Rutten, bijna drie weken terug. Niet dat het bleef liggen, maar sneeuw is sneeuw.  

Wist je dat:
Hendrik ’s ochtends niet veel tijd heeft voor hij naar z’n werk gaat? Hij rolt zijn bed uit en moet dan ook zijn haar nog doen. Tja, dan blijft er geen tijd over voor een rekoefening.
Babette het druk krijgt onder het tandpoetsen? Ook zij ‘moet’ nog ergens een rekoefening inpassen. De tip om dat onder het tandenpoetsen te doen, gaat ‘m niet worden: dan wordt er gesquat. De oplossing? Onder het eten koken! De familie keek wel raar op toen zij Babette in de keuken troffen met één gestrekt been op het aanrecht en een lepel in de pan.  

Bij de maandagtraining van Grietje ging het om bierdoppen en pruimen. Tja, die laatste pruim… 

Afgelopen maandagavond vroeg de schooljeugd die na winkelsluiting bezig was de vloer te dweilen zich af waarom er volk voor de winkeldeur lag. Kwam er de volgende ochtend iets spectaculairs in de aanbieding??? Maar waarom dan die rare houding???
Als Janneke rust neemt, hoeft ze zich maar bekeken te voelen en ze gaat direct aan de slag, handig voor de trainer ; ) 

Woensdag in Veno waren het de dames tegen de heren. Niet helemaal gelijk verdeeld, want er was een man meer. Toen Edwin later ook nog aansloot, probeerden de heren hem bij de dames onder te schuiven. Maar helaas, die hadden besloten het wel zelf af te kunnen, ook al was dat met twee vrouw minder. En jawel: ze wonnen DIK van de heren. Iemand mompelde nog dat als hij dreigde te verliezen, het spelbord thuis door de kamer vloog. Gelukkig viel dat in de buitenlucht mee. Erna aan de chocolademelk en speculaas, kruidnoten en schuimpjes. Waarbij een voorbijganger zich afvroeg of de gele hesjes nu ook al naar Vollenhove gekomen waren om te protesteren.

Waar de dames woensdagavond nog wonnen, verloren zij donderdagavond op Urk. Ondanks de inzet van kopvrouw Hendrik en diens lieftallige assistente Pieter. Dat Pieter Roskam ook bij de dames moest, kwam omdat hij Hendrik uitlachte. Zou hij dat wellicht expres gedaan hebben?

Op vrijdagmorgen ging de strijd vrijwel gelijk op. Een laatste worp moest uitkomst bieden. Toen de trainer opmerkte dat de groep zodoende ongemerkt heel wat meters had gelopen, bromde er eentje verontwaardigd: “Nou, niet ongemerkt, hoor!” 

De zaterdagmorgengroep is eigenlijk een heel brave groep, zo luidde de conclusie van Debby. 

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het ons weten en het wordt aangepast.

Bekijk onze disciplines