Flikken Veno

5 november 2017 10:31

Maandagavond was er een condoleance in het MFC in Nagele. Het was er enorm druk en we konden dan ook niet op de gebruikelijke plek verzamelen. Om de deelnemers niet mis te lopen, stond ik ze, zonder auto, in mijn gele fluohes op de gebruikelijke plek op te wachten. Er kwam een auto aan, raampje naar beneden en jawel hoor: "Waar kunnen we parkeren?". "Geen idee, meneer, misschien moet u op zoek naar een echte parkeerwacht!"

Dinsdagavond de tweede bootcamp in Rutten. Voor aanvang regen, tijdens de training droog. Behalve het gras, maar daardoor zijn de deelnemers nu wel 'door'. Vanaf nu kunnen zij alles aan. Zelfs de foot clap die hun in het vooruitzicht is gesteld. Klein leerpuntje nog: tellen! Vijf keer de ene heup voor, vijf keer de andere heup voor betekent in Rutten een half rondje dorp... Maar lekker getraind, mensen! Geen afmeldingen vanwege de regen, geen gemiep over het natte gras en die minuut kniehef gaat jullie over een paar weken ook lukken!  

Wist je dat: Marleen in een andere auto rijdt?
Deze van een oud vrouwtje is geweest?

Woensdagmorgen bestond er enige verwarring over de totaal afgelegde afstand. 5 km leek wat veel, 2,5 daarentegen weer erg weinig. De waarheid ligt vast ergens in het midden. Evenals de oranje hoedjes die Ilse stuk voor stuk, meerdere keren heeft beroerd. 

Woensdagavond nam Grietje de training van de pas vader geworden Johan over. En dat vond ze best spannend. Neee, niet het kersverse vaderschap van Johan, maar het voor een nieuwe groep staan. Wel kon ze nu mooi vergelijken. En ook op woensdagavond is er een aantal lopers dat zich niet even stil kan houden als de trainer iets vertelt. Toen Grietje na drie keer uitleggen nog het idee had dat een aantal nog steeds niet wist waar er gekeerd moest worden, verhief zij haar stem. Een enkeling schrok, een ander vond het lekker duidelijk, nummer drie vond het een 'visstem'. Tja, als nu iedereen gelijk geluisterd had, was dat allemaal niet nodig geweest. Dus mensen...

"Loopgroep verijdelt criminele overdracht", dat is mijn versie, Kees heeft meer met Flikken Veno. Waarschijnlijk omdat hij op een vervolg hoopt? Eindelijk gebeurde er afgelopen woensdag iets spannends tijdens de hardlooptraining. Terwijl de lopers niets vermoedend hun rondjes over het industrieterrein draafden, werd een groep van vijf jongelui ingerekend voor handel in illegaal vuurwerk. Gelukkig liep het voor de lopers met een sisser af. 

Donderdagavond had de trainer alvast wat materiaal uit de auto geladen, dat even later in de training gebruikt zou gaan worden. Nu is niet iedereen even gecharmeerd van krachttraining en dat bleek toen de Tollebekers arriveerden. Een uiterst behulpzame Johan Roskam meldde: "Er is iets uit je auto gevallen, zal ik het even voor je oprapen en terugleggen?" Maar hij was er tenminste, dat kun je niet van iedereen zeggen ; ) 

Vrijdagmorgen ook lekker krachtig in de weer. Hoewel je dan niet net uitgebreid de schoolslag moet hebben getraind. 

Een pittige bootcamp op zaterdagmorgen. Zelfs Erwin deed tegen het einde van de training de push up op z'n knieën. Toch was het ook pas tegen het einde van de training dat Esther haar jasje uitdeed. Tijdens de cooling down keek ze min of meer onopvallend naar links, alwaar Frederike schijnbaar zonder enige moeite haar neus op de knie van haar gestrekte been legde. Hoofdschuddend trok Esther vervolgens haar conclusie: "Dat ga ik nooit redden". Geen probleem, zo heeft ieder z'n eigen kwaliteiten.
Overigens bedenk ik mij nu pas dat ik door mijn gehaaste aftocht Jetze heb gemist...

Staat jouw naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het ons weten en het wordt z.s.m. aangepast.

Foto: Henry Wallinga / BrederwiedekrantBekijk onze disciplines