Buren op vakantie

3 februari 2019 10:53 Een korte terugblik op de week. En pas de eerste, dit jaar. Hopelijk komt daar met ingang van nu verandering in. Dat onze sporters wat opmerkingen betreft, maar weer lekker uit de bocht mogen vliegen. 

Maandag vroeg Grietje aan de lopers om twee- of drietallen te vormen en dan bij voorkeur van gelijk hardloopniveau. Het had wat voeten in aarde, maar het lukte aardig. Laat het nou vervolgens op puzzelvaardigheden aan komen. Rita loste in de rust in no time de rebussen op, waardoor haar loopmaatje haar vroeg of ze er toch niet nog even wat langer over wilde nadenken. Hun rust zat er namelijk wel heel snel op zo.

Op dinsdagmiddag traint een groep collega’s in Emmeloord, waarbij er specifiek om aandacht voor de loopscholing is gevraagd. Dat je dan (nu nog) struikelt over de sporten van een loopladder, hoort erbij. En inderdaad: als er tien man staat te kijken hoe jij het nog net niet te pakken hebt, komt dat jouw uitvoering niet ten goede. Gelukkig kun je je collega even later in de training terugpakken, door even knetterhard te draven of gewoon stiekem ‘ietsjes’ eerder om te draaien.

Op woensdagavond werd er ‘gezigzagd’ door de wijk. De snelsten moesten de complete zigzag lopen, minder snelle lopers mochten tussendoor afsteken om tegelijk met de snelsten op het eindpunt aan te komen. Opvallend detail: waar de een er zonder moeite voor kiest om af te steken en daar zelfs variatie in durft aan te brengen, heeft een ander moeite om de hint van de trainer (die toch echt regelmatig ‘uitnodigend in de weg stond’) te accepteren.  

Tijdens het rekken en strekken volgde de tip om eventueel een buurman of buurvrouw bij de schouder te pakken. Kees greep echter een lantaarnpaal en meldde: “Mijn buren zijn op vakantie!”.

Iedere trainer praat graag alleen en wenst zich een luisterend publiek. Het houdt het tempo in de training en de uitleg blijft beter hangen. Dat een berisping van de trainer dan een mogelijk roddeltje oplevert, nemen wij voor lief… 

Ook op vrijdagmiddag traint er een groep collega’s in Emmeloord. Zij zijn specifiek in training voor de 12 Dorpenloop. Het was voor Grietje even wennen, zo’n complete mannengroep, maar omgekeerd ook. Want waar komt nou toch haar tongval vandaan? En Grietje zou Grietje niet zijn, als ze er niet bij tijd en wijle expres een Urker woord in gooit :D 

In de Wellerwaard stond er zaterdagmorgen een oefening met twee ballen op het programma. Toen een van de mannen de oefening niet geheel naar behoren uitvoerde, luidde de correctie van de trainer: je moet je billen hooghouden en je ballen bewegen. Toen Mierande omrolde van het lachen, begreep de trainer de dubbelzinnige uitleg.

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het ons weten en het wordt aangepast.

Bekijk onze disciplines