Wijthemenerplasloop Wijthem

De Wijthmenerplas is een recreatiegebied ten oosten van Zwolle genoemd naar het gelijknamige naastgelegen dorp. Sinds 2011 doet het recreatiegebied jaarlijks dienst als parcours voor de "Wijthmenerplasloop".  

De start en finish van de Wijthmenerplasloop zijn bij het Kulturhus in Wijthmen. Het sportcomplex op steenworp afstand van de Wijthmenerplas. De route voert hoofdzakelijk over halfverharde schelpenpaden met hier en daar een stukje bospad. Gelijk na de start gaan de lopers de openbare weg op richting de Wijthmenerplas. Een klein gedeelte van de route gaat over een openbare asfaltweg, deze gaat al snel over in een pad door het bos naar de achterzijde van de Wijthmenerplas richting de golfbaan. De route om de plas heen bestaat uit een schelpenpaden die al slingerend langs de golfbaan loopt. Het laatste gedeelte bestaat voornamelijk uit een half verharde weg een bospad.

Datum: 1 januari 1970
Tijd: 01:00
Plaats: Wijthem
Locatie: Omgeving Wijthemerplas
Url: http://www.wijthemenerplasloop.nl
Wil je hieraan deelnemen, kijk dan kort van te voren op de website van de organisatie of de aanvangstijden etc. nog kloppen.

Bekijk onze disciplines