Egmond Halve Marathon

De Saucony Egmond Halve Marathon trekt op de tweede zondag van januari jaarlijks maar liefst 17.000 lopers naar de Noord-Hollandse badplaats Egmond aan Zee. Niemand wil dé winterklassieker aan het begin van het jaar dan ook missen. Voor velen is het een reünie, want wie eenmaal de sfeer bij dit bijzondere evenement geproefd heeft komt jaarlijks terug.

Voor dit evenement kan alleen bij voorinschrijving worden ingeschreven. De deelnemers aan de recreatieloop worden in startgroepen ingedeeld op volgorde van verwachte eindtijd. Traditioneel wordt de heenweg langs het strand gelopen en de terugweg door de duinen. Iedereen heeft daardoor voldoende ruimte om deze halve marathon in eigen tempo te kunnen volbrengen.

Meer informatie via de link hieronder.

Rectie van een loper: Mooie route! Maar massale loop, daardoor lange rijen bij de toiletten en trek voor de wachtrij voor de pendelbus terug gerust een uur uit. Tip 1: ga voor je toiletbezoek naar het kleine gebouwtje voorbij de omkleedtent rechts. Tip 2: kijk vooraf waar je heen moet voor jouw pendelbus terug. Iedereen gaat in de eerste de beste rij staan, die is voor de pendelbus terug naar Alkmaar. Staat je auto in Heiloo, loop dan die eerste rij voorbij en sla vervolgens links af, een eindje verderop stopt daar de pendelbus naar Heiloo. Let op: dit was de situatie in 2018.

Datum: 1 januari 1970
Tijd: 01:00
Plaats: Egmond
Locatie: o.a. Strand bij Egmond
Url: http://www.sauconyegmondhalvemarathon.nl/
Wil je hieraan deelnemen, kijk dan kort van te voren op de website van de organisatie of de aanvangstijden etc. nog kloppen.

Bekijk onze disciplines